Logo Rijkswaterstaat - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Logo Rijkswaterstaat - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Samen met expeditieleden de koers bepalen voor de volgende fase

26 februari 2020

‘Waar is de expeditie nu aangekomen en wat is het vervolgtraject?’ Deze vragen stonden centraal tijdens de kick-off van de volgende fase met Expeditie RWS2050. De verkenningsfase van RWS2050 is bijna afgerond en heeft veel mooie inzichten over trends ontwikkelingen in 2050 opgeleverd. Nu is het tijd voor de volgende fase en vraagt de expeditie zich af wat deze trends betekenen voor RWS. Daarom gaan expeditieleden opnieuw in gesprek met RWS’ers. 

Verkenningen

In de verkenningsfase van RWS2050 zijn kleine expeditieteams het land in gegaan om ontwikkelingen, trends en onzekerheden te verkennen. De expeditieteams spraken met jongeren, geestelijken, wetenschappers en regionale samenwerkingspartners uit heel Nederland. De resultaten hiervan zijn te vinden op deze website. Tevens wordt er ter afronding van fase 1 een trendboek ontwikkeld. Het trendboek bevat de belangrijkste ontwikkelingen, toekomstige onzekerheden en issues die mogelijk rond RWS gaan spelen.

Tijdens de kick-off op 22 januari stonden de vervolgstappen van de expeditie centraal.

Gesprekken over de toekomst 

In de tweede fase wil de expeditie nog meer RWS’ers betrekken en samen met hen verkennen hoe zij de toekomst zien. De expeditie vraagt daarom ook in deze fase of collega’s mee willen denken. Wat zien zij aan toekomstige ontwikkelingen? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor hun werk? En wat betekent dit dan voor RWS?

Tijdens de kick-off werd er door middel van een brainstorm nagedacht over de wijze waarop de expeditieleden de komende tijd met collega’s in gesprek zullen gaan. Het werd duidelijk dat de expeditieteams opnieuw op pad gaan en gesprekken zullen voeren met kleine groepen RWS’ers. Op die manier is er voldoende ruimte om diepgang aan te brengen in de gesprekken en zo waardevolle informatie op te halen. Soms zullen gesprekken gevoerd worden aan de hand van inspirerende toekomstverhalen, zoals hier te vinden, en soms op basis van harde cijfers uit de trendanalyses. 

Meepraten?

Wil je graag meedoen aan deze gesprekken? Meld je dan aan! Dit kan door een mail te sturen naar expeditieRWS2050@rws.nl. Er wordt binnenkort contact met je opgenomen.