Logo Rijkswaterstaat - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Logo Rijkswaterstaat - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Nieuws

De Kraaiennestdag 2020: Samen bouwen aan de toekomst van Nederland

Wat wil de maatschappij in de toekomst van Rijkswaterstaat? Welke ontwikkelingen komen op ons af? Wat betekent dat voor ons werk? Centrale vragen van Expeditie RWS2050, de toekomstverkenning van Rijkswaterstaat. Tijdens de tweejaarlijkse Kraaiennestdag RWS die plaatsvond op 15 oktober stond deze keer Expeditie RWS2050 centraal. Met speciale aandacht voor het nieuwe maken.

Bouw mee aan het Nederland van 2050 op de Kraaiennestdag | Online event

Schrijf je nu in voor de Kraaiennestdag 2020: hét online evenement waarin je ondergedompeld wordt in de Expeditie RWS2050. Welke ontwikkelingen komen op ons af, en hoe gebruiken we die om onze idealen te realiseren? Kunnen we onze eigen toekomst ‘maken’ en zo ja: hoe?  

Expeditie RWS2050: een tussenbericht

Als onderdeel van Expeditie RWS2050, gingen vorig jaar verschillende groepjes Rijkswaterstaters op expeditie. Expeditie RWS2050 is een toekomstverkenning met het oog op vernieuwing van de strategie van Rijkswaterstaat. Wat zijn de 1e bevindingen? En hoe heeft corona de Expeditie beïnvloed? Erna Ovaa en Hans Peter Benschop vertellen erover.

Foto van Ferry Paalman
Mijn blik op RWS2050, door Ferry Paalman

Expeditie RWS2050 werkt van buiten naar binnen en laat vooral anderen aan het woord. Wat verwachten zij van de toekomst? Expeditieleden leiden deze gesprekken. In de rubriek ‘vijf vragen aan’ interviewen we de expeditieleden zelf over hun persoonlijke meningen. Hoe zien zij zelf de verre toekomst van Nederland? En wat betekent dit volgens hen voor hun werk als RWS’er? Deze week aan het woord is trainee bij Rijkswaterstaat en expeditielid Ferry Paalman.

Foto van Sander Wegbrans
Mijn blik op RWS2050, door Sander Wegbrans

Expeditie RWS2050 werkt van buiten naar binnen en laat vooral anderen aan het woord. Wat verwachten zij van de toekomst? Expeditieleden leiden deze gesprekken. In de rubriek ‘vijf vragen aan’ interviewen we de expeditieleden zelf over hun persoonlijke meningen. Hoe zien zij zelf de verre toekomst van Nederland? En wat betekent dit volgens hen voor hun werk als RWS’er? Deze week aan het woord is Rijkswaterstater en expeditielid Sander Wegbrans

Foto van Jos Voeten
Mijn blik op RWS2050, door Jos Voeten

Expeditie RWS2050 werkt van buiten naar binnen en laat vooral anderen aan het woord. Wat verwachten zij van de toekomst? Expeditieleden leiden deze gesprekken. In de rubriek ‘vijf vragen aan’ interviewen we de expeditieleden zelf over hun persoonlijke meningen. Hoe zien zij zelf de verre toekomst van Nederland? En wat betekent dit volgens hen voor hun werk als RWS’er? Deze week aan het woord is Rijkswaterstater en expeditielid Jos Voeten.

Milou van Gelderen
Mijn blik op RWS2050, door Milou van Gelderen

Expeditie RWS2050 werkt van buiten naar binnen en laat vooral anderen aan het woord. Wat verwachten zij van de toekomst. Expeditieleden leiden deze gesprekken. In de rubriek ‘vijf vragen aan’ interviewen we expeditieleden. Hoe zien zij de verre toekomst van Nederland? En wat betekent dit voor hun werk als RWS’er? Deze week is Milou van Gelderen, trainee bij Rijkswaterstaat, aan het woord.

Marije van der Meer
Mijn blik op RWS2050, door Marije van der Meer

Expeditie RWS2050 werkt van buiten naar binnen en laat vooral anderen aan het woord. Wat verwachten zij van de toekomst. Expeditieleden leiden deze gesprekken. In de rubriek ‘vijf vragen aan’ interviewen we expeditieleden. Hoe zien zij de verre toekomst van Nederland? En wat betekent dit voor hun werk als RWS’er? De aftrap wordt gedaan door Rijkswaterstater en expeditielid Marije van der Meer.