Logo Rijkswaterstaat - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Logo Rijkswaterstaat - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Nieuws

Wat als dit de toekomst is? Werken met de scenario’s van Expeditie RWS2050

Bij het ontbijt scannen we de nieuwskoppen. Over de juridische strijd van Europa met de grote techbedrijven, weerrecords, argumenten van voor- en tegenstanders van vaccinatie. En dan met koffie in de hand naar de studeerkamer. De werkdag begint, business as usual. Maar wat als de ontwikkelingen die we nu zien, sterk doorzetten en onze toekomst veranderen?

De Kraaiennestdag 2020: Samen bouwen aan de toekomst van Nederland

Wat wil de maatschappij in de toekomst van Rijkswaterstaat? Welke ontwikkelingen komen op ons af? Wat betekent dat voor ons werk? Centrale vragen van Expeditie RWS2050, de toekomstverkenning van Rijkswaterstaat. Tijdens de tweejaarlijkse Kraaiennestdag RWS die plaatsvond op 15 oktober stond deze keer Expeditie RWS2050 centraal. Met speciale aandacht voor het nieuwe maken. Download het gehele verslag hier Kraaiennestdag 2020 (pdf) | 5MB

Omgevingsscenario’s: blik op de toekomst

Met Expeditie RWS2050 kijken we vooruit, vér vooruit. Maar hoe doe je dat, in tijden waarin verandering de enige constante factor lijkt? Alles is in beweging, van ruimte tot economie, van moraal tot technologie. Vier scenario’s of ‘werelden’ helpen om na te denken over wat ons te wachten staat – en hoe we ons daarop kunnen voorbereiden.

Bouw mee aan het Nederland van 2050 op de Kraaiennestdag | Online event

Schrijf je nu in voor de Kraaiennestdag 2020: hét online evenement waarin je ondergedompeld wordt in de Expeditie RWS2050. Welke ontwikkelingen komen op ons af, en hoe gebruiken we die om onze idealen te realiseren? Kunnen we onze eigen toekomst ‘maken’ en zo ja: hoe?  

Expeditie RWS2050: een tussenbericht

Als onderdeel van Expeditie RWS2050, gingen vorig jaar verschillende groepjes Rijkswaterstaters op expeditie. Expeditie RWS2050 is een toekomstverkenning met het oog op vernieuwing van de strategie van Rijkswaterstaat. Wat zijn de 1e bevindingen? En hoe heeft corona de Expeditie beïnvloed? Erna Ovaa en Hans Peter Benschop vertellen erover.

Foto van Ferry Paalman
Mijn blik op RWS2050, door Ferry Paalman

Expeditie RWS2050 werkt van buiten naar binnen en laat vooral anderen aan het woord. Wat verwachten zij van de toekomst? Expeditieleden leiden deze gesprekken. In de rubriek ‘vijf vragen aan’ interviewen we de expeditieleden zelf over hun persoonlijke meningen. Hoe zien zij zelf de verre toekomst van Nederland? En wat betekent dit volgens hen voor hun werk als RWS’er? Deze week aan het woord is trainee bij Rijkswaterstaat en expeditielid Ferry Paalman.

Foto van Sander Wegbrans
Mijn blik op RWS2050, door Sander Wegbrans

Expeditie RWS2050 werkt van buiten naar binnen en laat vooral anderen aan het woord. Wat verwachten zij van de toekomst? Expeditieleden leiden deze gesprekken. In de rubriek ‘vijf vragen aan’ interviewen we de expeditieleden zelf over hun persoonlijke meningen. Hoe zien zij zelf de verre toekomst van Nederland? En wat betekent dit volgens hen voor hun werk als RWS’er? Deze week aan het woord is Rijkswaterstater en expeditielid Sander Wegbrans

Foto van Jos Voeten
Mijn blik op RWS2050, door Jos Voeten

Expeditie RWS2050 werkt van buiten naar binnen en laat vooral anderen aan het woord. Wat verwachten zij van de toekomst? Expeditieleden leiden deze gesprekken. In de rubriek ‘vijf vragen aan’ interviewen we de expeditieleden zelf over hun persoonlijke meningen. Hoe zien zij zelf de verre toekomst van Nederland? En wat betekent dit volgens hen voor hun werk als RWS’er? Deze week aan het woord is Rijkswaterstater en expeditielid Jos Voeten.